пятница, 24 апреля 2015 г.

Переможців конкурсу «Чому я поважаю професію військового» привітали герої

У Луганській області відбулася урочиста церемонія нагородження переможців першого обласного учнівського конкурсу «Чому я поважаю професію військового». Учнів-переможців привітали герої сучасності – воїни АТО, а також ініціатори конкурсу з громадських організацій «Громадянський Корпус» та «Кадетська співдружність», організатори конкурсу з Департаменту освіти і науки ЛОДА та Луганського ОІППО, представники Луганської обласної держадміністрації, обласного військового комісаріату та  ради ветеранів Луганської області.

У місті Сєвєродонецьку 22 квітня 2015 року нагородили учнів 311 класів шкіл, які взяли участь у конкурсі «Чому я поважаю професію військового». У рамках конкурсу діти малювали малюнки на військово-патріотичну тематику, складали вірші, створювали презентації, готували нариси до стіннівок, знімали відеосюжети та писали твори-роздуми.
Загалом у конкурсі, який тривав із 11 березня по 12 квітня 2015 року, були задіяні 4660 учнів із  242 навчальних закладів регіону.
Найактивнішими виявилися учні 3−4 класів, найбільша кількість учасників творчих змагань зафіксована в Лисичанську, Старобільському, Новопсковському, Білокуракинському та Троїцькому районах, а найбільше нагород виявилося у Старобільському районі (6 переможців), місті Лисичанську (4 переможці), Білокуракинському районі (3 переможці).
На церемонію нагородження були запрошені переможці (24 особи), а також учні, роботи яких було відзначено спеціальними призами. Урочистий захід проходив у ЗСШ № 18 м. Сєвєродонецька.
Захід виявився емоційно насиченим, щирим. На ньому звучали уривки з віршів та прозових творів учнів, демонструвалися  відеосюжети, малюнки та презентації юних мешканців Луганщини. Усі присутні на церемонії нагородження вшанували хвилиною мовчання пам'ять батька учениці Валерії, який загинув під н. п. Георгієвкою влітку 2014 року, і вже ця страшна подія знайшла відображення у творі дівчини. Відзначимо, що у роботах деяких переможців, як-от Валерія, наявний особистий досвід переживання страшного воєнного лихоліття – втрати близької людини, вимушеного переселення тощо.
Усі переможці отримали почесні грамоти від ГО «Громадянський корпус», Департаменту освіти і науки ЛОДА, обласного воєнного комісаріату. Крім того, Роман Солодкий, президент «Громадянського корпусу», підготував для юних патріотів подарунки – флеш-накопичувачі, блокноти, книжки тощо. Привітав учнів і голова ради ветеранів Луганської області Юрій Положенцев  – вручив від своєї організації подарунки дітям, які  присвятили роботи подіям Другої світової війни.
Головною винагородою для учнів 5−11 класів стане поїздка до міста Києва з проживанням у Київському військовому ліцеї ім. І. Богуна, безкоштовним харчуванням та екскурсіями столицею – подарунок від ГО «Громадянський Корпус».

Представники Збройних сил України, бійці батальйону “Луганськ1”, речник АТО та інші були вражені кількістю, якістю, емоційністю робіт учнів Луганщини. Планується, що в майбутньому конкурс «Чому я поважаю професію військового» стане щорічним.

















































































































Комментариев нет:

Отправить комментарий